Per fi, després d'anys perdut en la immensa mar blava, ateu gràcies a déu i sense religió a que agafar-me ni consolar-me, l'he trobat, és la que m'escau: el pastafarisme

"El pastafarisme es una paròdia de religió creada com a resposta a la decisió del Consell d'Educació de l'Estat de Kansas (en anglès: Kansas State Board of Education) a finals del 2005 de permetre que s'ensenyi el disseny intel·ligent com una alternativa a la teoria científica de l'evolució. Aquesta decisió va ser revocada a l'agost de 2006.

El pastafarisme és fonamentalment una invenció de Bobby Henderson, llicenciat en física de la Universitat Estatal d'Oregon, per a demostrar irònicament que no correspon i és equivocat ensenyar el disseny intel·ligent com a teoria científica. Aquesta religió s'ha convertit, des de llavors, en un fenomen d'Internet que reuneix a molts "seguidors" del Monstre Volador d'Espagueti, i humorísticament proclamen haver estat «tocats pel Seu apèndix tallarinesc» i prediquen la paraula del seu «Senyor Tallarinesc» com la religió verdadera.

Fins als anys vuitanta, les escoles nord-americanes tan sols podien impartir la doctrina teocèntrica de l'origen de l'univers (tal com es predica a la Bíblia). Però els tribunals federals van començar a obligar als col·legis a dedicar, com a mínim, el mateix temps a la teoria de l'evolució. Els grups cristians més fonamentalistes es van rebel·lar, però cap a finals dels anys noranta es van imposar completament les tesis d'ensenyar només les teories científiques, pel fet de ser laiques i no dogmàtiques.

Al 2004 el Consell d'Educació de l'Estat de Kansas va ordenar a les escoles estatals que a les classes de biologia s'havien d'assignar la mateixa quantitat d'hores lectives a la teoria del disseny intel·ligent i a la de l'evolució, ja que segons la seva opinió el disseny intel·ligent era una teoria científica (cosa que rebutja la comunitat científica
Va ser així, com al juny de 2005, Bobby Henderson va publicar una carta oberta protestant per aquella norma arbitrària. Llavors, va demanar formalment que el pastafarisme tingués el mateix tracte, en presentar «conjectures lògiques basades en "proves observables aclaparadores"», igual que les que proclamava el disseny intel·ligent (o sigui, la idea que l'univers va ser creat per un Déu); calia, doncs, que també s'ensenyés com a teoria alternativa a la teoria de l'evolució. La carta avisava que, si no es feia així, «ens veurem forçats a procedir amb accions legals». Poc després, la seva sarcàstica carta va rebre dues respostes[6] de dos simpatitzants, membres del Consell. A mitjans d'agost va rebre una tercera resposta.

En els dos mesos següents, va créixer de manera constant el tràfic a la web del Monstre Volador d'Espagueti de Henderson. La popularitat del lloc va explotar a l'agost quan el Monstre Volador d'Espagueti va aparèixer a diversos blocs i llocs de notícies a Internet. Prompte li van seguir articles als principals mitjans.En la secció d'últimes notícies del Lloc web de Henderson senyala que el president dels Estats Units George W. Bush i el senador Bill Frist han recolzat públicament l'ensenyament del creacionisme antievolució, del que Henderson dedueix (humorísticament) que recolzen les ensenyances del pastafarisme. Malgrat això, cap dels dos mandataris ha manifestat públicament la seva posició sobre el pastafarisme.
Moltes de les «creences» proposades per Henderson van ser triades amb intenció de parodiar els arguments comunament usats pels defensors del disseny intel·ligent:

L'univers va ser creat per un Monstre Volador d'Espagueti invisible i indetectable. Totes les evidències que «erròniament» recolzen l'evolució les ha falsejades intencionadament aquest ésser, amb l'objectiu de posar a prova la fe dels seus fidels.
El MEV fa que tot sembli més vell del que és en realitat. Per exemple, quan un científic realitza un procés de datat per carboni en un objecte arqueològic, podria veure que aproximadament 75% del carboni-14 s'ha desintegrat, per emissió de neutrons, a nitrogen-14, i inferir que aquest artefacte és de aproximadament 10.000 anys d'antiguitat, ja que el període de semidesintegració del carboni-14 sembla ser de 5.730 anys. Però el científic no s'adona que, cada vegada que realitza el mesurament, el MEV hi és, canviant els resultats amb El seu apèndix tallarinesc.
Encara que el MEV posseeix un nom, aquest és tan bell i difícil de pronunciar que no només mata a qualsevol que ho intenti, sinó també a tot ésser en un radi de 6,0534 quilòmetres. Aquest radi es duplica quan un tracta d'escriure o mecanografiar el seu nom. Això ho va fer el MEV expressament només per a entretenir-se. L'escalfament global, els terratrèmols, els huracans i altres desastres naturals són conseqüència directa del fet que des dels anys 1800 hagi disminuït el nombre de pirates. A la web de Henderson es presenta un gràfic que demostra la correlació inversa entre la quantitat de pirates i les temperatures mundials. Aquest component de la teoria remarca la fal·làcia lògica defensada pels creacionistes, segons la qual la correlació implica causalitat.
Bobby Henderson és el profeta d'aquesta Primera Església Unida del Monstre Volador d'Espagueti (First United Church of the Flying Spaghetti Monster). El símbol principal és una creu, que en comptes de tenir un Jesús crucificat, té una forquilla per a menjar espaguetis. Les oracions a «Ell» han d'acabar sempre amb la paraula «RAmén» en lloc de «Amén». El Ramen és un tipus de fideu japonès. tret de la wiki."