El comentari d'Eastriver a l'escrit anterior m'ha dut a escriure aquest, car no em veia capaç de contestar-lo en quatre ratlles ...

"Se sol explicar l'anècdota de les senyores legítimes dels amos d'empreses catalanes, que al Liceu solien competir per veure quina era l'amant del seu marit més ben vestida: «La nostra és molt més guapa que la dels Rius», comentava l'una a l'altra.
Aquest empresaris que fins abans de la guerra varen fer país, aixecant-lo creant llocs de treball no massa ben pagats, cert, però llocs de treball, no eren cap exemple a seguir però varen fer prou feina. Després de la guerra hi va haber també altres empresaris que tambè varen crear empreses i molts llocs de treball, i que si tenien fulana ja l'amagaven en comptes d'exhibir-la com abans, però continuàven anat al Liceu i feien país. I els nostres politics abans i després de la guerra, la postguerra, la dictadura i la vinguda de la democràcia tambè han treballat i tambè han fet país i prou feina, i, encara que no hagin estat massa exemplars, han estat,  estàn i estaràn, i em nego a simplificar dient que han estat, són i seràn tots un desastre que nomès serveixen per manar i manyuclar i prou.
Tinc dubtes seriosos de si en una consulta popular sobre la independència sortiría de l 'escrutini un nùmero suficient de vots afirmatius per tal de tirar endavant el projecte de país independent, però estic segur que si el President de la Generalitat dona un pas endavant per aconseguir mitjançant una consulta popular la independencia del nostre país, i el resultat li dona aquest marge suficient del que en dubto per tirar endavant el projecte de País independent d'Espanya dins d'Europa, tan ell com la resta del Govern sabrán fer i continuar el procès del nou projecte de País amb dignitat i eficiencia. Es mereixen i ens mereixem aquesta oportunitatl tal i com la va tenir el Liceu que es va cremar i es va tornar a reconstruir igual com era abans."
.
Espanya és una fulana gran, lletjota i esquerpa que ens costa molts diners, i parafrasejant les senyores del Liceu, 'la nostra fulana és més guapa'