No deixa de sorprendre'm, bé, nos us vull enganyar, estic escrivint una pura retòrica, de fet ja no em sorprèn res, ni el gir copernicà de l'Expresident Jordi Pujol a propòsit de la indepèndencia de Catalunya, deu ser que ha caigut del cavall com Sant Pau i en no tenir ja cap responsabilitat política i una edat en que ja pot dir el que li roti, ara diu que s'ha acabat fer la puta i la ramoneta, i ho diu ell, que ha estat la gran puta i una bona ramoneta també, el trilero que va tenir 23 anys per fer alguna cosa més per la independencia del País, pero com a bon botiguer es va dedicar a marejar la perdiu i a fer la puta i la ramoneta amb el seu peix al cove.
I no és ell sol, sembla que el dia 12 de setembre ja serem independents o poc ens faltarà. Ës més, aixó de la independencia sembla ja aquella nina de les rifes de les fires 'la xoxona' que sempre  tocava. Gairebé és com les comandes dels cambrers: una de bravas! i tambè la independència. 
No em preocupa gens les declaracions del Coronel Alamán, no és més que un pobre vell idiota que no ha entes res i explica la historia ple d'ira fúria i incomprensió. Molt castrense la seva postura que segur comparteix Rouco Varela i tota la caverna mediàtica juntament amb els de la cazalla party. Però aixó nomès és brossa i no sel's hi ha de fer cas, només cesar al Coronel inmmediatament els seus superiors, decissió que no prendràn.
.
Aquesta independència que per a molts il·lusos tenim ja a tocar (dit amb carinyo) és encara molt lluny, i, no és amb Espanya amb qui ens hem de barallar, sinó que s'ha d'assolir amb la complicitat dels Estats Units, la comunitat Europea, Russia i algun altre país més. És la única manera d'assolir AQUESTA TAN DESITJADA INDEPENDENCIA pel 25% de la poblacio de Catalunya, que, no ens enganyem i per més que es manipulin les enquestes, és el que hi ha, i prou es veu cada vegada que hi ha eleccions a la Generalitat. Resteu els vots de CIu, PSc, Pp, i la xavalla dispersa. i que queda?, doncs molt poca cosa.  I aixó que molts no ho volen veure em recorden "la sirena varada" d'Alejandro Casona, on un personatge que a la televisió interpretava Paco Morán, va sempre amb un drap als ulls proclamant la seva ceguesa per defugir la realitat i amagant-se sota aquesta falsa ceguesa justificar la seva mancança per afrontar la dura realitat. I no pots simular una mancança que no existeix, tard o d'hora has d'obrir els ulls i enfrontar-te a la realitat per dura i complexa que sigui, car de no ser així si continues fen-te el cec i la víctima, el que et pot passar es que pots acabar donan-te un a bona patacada.
.
I per acabar, tornant al començament de l'escrit, ves per on el més puta entre les putes i el més ramoneta entre les ramonetes, pare del primer tripartit de Catalunya, en Jordi...en Pujol... i en Soley,  ara renega del que en va fer mèrit i bandera durant 23 anys. Arriba tard exPresident, molt tard i més que un salvapàtries independentista em sembla que vosté ha seguit el camí del tontolcul. I el que més em fot, és que ho sap. Sincerament i amb molt de respecte Sr.Pujol, però calladet estaria vostè més mono, i sinó tot aixó haver-ho dit abans, perquè pensar-ho ja ho pensava, però potser es que no hi creia prou, o li faltava fe, i voste sap, que encara que no sigui del tot cert que la fe mou muntanyes (mai no n'ha mogut cap) ajuda molt a assolir fites, molt més que la tardana mala fe del convers.