La Comissió Europea ha anunciat aquest migdia que anul·larà la prohibició de les setrilleres als bars i restaurants. Així ho ha confirmat el comissari europeu d'Agricultura, Dacian Ciolos, que ha justificat la retirada del pla per la polèmica que la proposta ha generat en diversos països. Segons ha explicat, els últims dies s'ha evidenciat que la mesura, que comptava amb el suport dels països productors com Espanya, Itàlia, Grècia i Portugal, "no té prou suport", sobretot entre els consumidors.
I és que les ments pensants de Brussel·les, que ja varen parir la bestiesa de la ISO 9000, es deuen avorrir i como no saben on dar-la i han de fer alguna cosa per justificar la pasterada que deuen guanyar cada més, varen tenir la peregrina idea d'inventar això de prohibir les setrilleres a bars i restaurants. Recordeu que al seu dia volien prohibir el tortell de reis. Vol dir doncs que no hi filen gaire i no se'ls ha de fer massa cas, per a no dir gens.
Tornant a les setrilleres, sorpren que s'hagin fixat en un estri humil, gairebé mai aparellades setrillera i vinagrera, de la mateixa manera que el saler i el pebrer solen ser diferents, ho dic perquè les setrilleres, com el porró formen part del nostre paisatge, o a veure si també prohibiran el porró un dia d'aquests. De fet, tenint en compte que queda ja poca gent que hi sàpiga veure i per tant s'hi amorren, potser no estaria malament i hauria de retirar-se a l'habitacle personal de cadascú, com un servidor que en té un des que es va casar (potser l'hauria de canviar per un de nou, als xinesos en venen).
Aquesta mania de regular les setrilleres, i altres objectes d'us quotidià sorprèn que les ments pensants de Brussel·les no ho apliquin al pa que es ven a les benzineres, alres llocs peculiars o fins i tot a les ferreteries, que aixó si que clama al cel. Potser no ho saben, viuen molt lluny d'aquí i es possible que els legisladors d'aquestes prohibicions, fins i tot vagin a comprar el pa a cal forner.