El sector del cigarret electrònic ha facturat 3.744.000 milions d'euros a Catalunya, segons un informe elaborat per l'Associació Cigarret Electrònic espanyola (ANCE), que analitza el context econòmic i empresarial del producte i la seva indústria amb dades del mes de febrer passat. D'aquesta manera, Catalunya se situa en la tercera posició en relació al volum de facturació del sector, per darrere del País Valencià (3,9 milions) i la Comunitat de Madrid (4,5 milions). En el conjunt de l'Estat s'han facturat 24.648.000 milions. Al desembre de l'any passat va entrar en vigor la regulació de la venda i comercialització dels e-cigarrets.

Catalunya disposa de 480 punts de venda i només és superada pel País Valencià amb 500 establiments i Andalusia, amb 580.

L'informe de la patronal, que representa el 60% dels establiments especialitzats en la venda del cigarret electrònic, destaca que tot i la conjuntura de crisi econòmica el sector ha aconseguit 3.160 punts de venda i unes vendes de 24.648.000 milions d'euros a tot l'Estat. En aquest sentit, el president de l'ANCE, Manuel Muñoz, ha assenyalat que les condicions regulatòries aprovades per l'Eurocambra i el Congrés espanyol són "el marc idoni mínim" perquè el sector segueixi creant llocs de treball, incentivant la inversió en R+D+i i ajudant a la dinamització i impuls de l'economia espanyola, segons ha destacat.

Tot el que acabeu de llegir no és cert, el sector del cigarret electrònic té a Catalunya les hores comptades, estan tancant les botigues obertes fa dos o tres mesos una rere l'altre (en porto comptabil·litzades 6 en un radi curt) i més que tancaran. Ja vaig advertir que això no funcionava, que era un flor d'estiu, i no entenc com algún periodista (si és que encara en queden) no s'ha informat mínimament per contrastar la falsedat d'aquestes xifres i la realitat de la ruïna que per molta gent que ha invertit els seus diners en posar una botiga (franquicia) ha representat.

Deixeu passar nomès dos o tres mesos mes i a veure cuantes botigues d'aquestes 480 (franquices) queden. S'admeten apostes. Per cert, no sé vosaltres, però de deu o dotze persones que conec que se'l varem comprar, cap d'elles ha continuat amb ell i el tenen arraconat en alguna calaixera perduda, com els diners que han invertit els franqu¡ciats en obrir aquests punts de venda, o millor dit, no venda.