La marina italiana ha trobat aquest dilluns de matinada els cossos d'una trentena d'immigrants que han mort en una pastera on viatjaven més de 600 persones, en el trajecte entre les costes de Tunis i l'illa italiana de Sicília. Aquest cap de setmana les autoritats italianes han rescatat... del mar més de cinc mil immigrants, en el marc de l'operació Mare Nostrum. El diari italià 'La Repubblica' explica que la causa més probable de les morts és l'asfíxia. L'embarcació és escortada per un vaixell de guerra italià cap al port de Pozzallo.

Les autoritats italianes xifren en més de 60.000 el nombre d'immigrants que han arribat en pastera a les seves costes aquest 2014, una dada que gairebé arribat al total d'arribats l'any 2011, quan en el marc de les revolucions al nord d'àfrica es va produir un record de pasteres. Roma avança que es podria repetir una tragèdia com al de Lampedusa, quan 230 immigrants van morir en intentar arribar a l'illa italiana.

La noticia no és de portada, surt en un breu bastant avall i no en tots els digitals. Malauradament forma part d'una rutina que per freqüent no interessa a ningú, i 30 morts són massa pocs per ser titular, si fossin 300 si que ho seria per una estoneta, però 30 no es mereixen cap titular. Són morts de tercera que no importen a ningú, i pocs, molt pocs ploraran per ells. I els seus déus: on són?