Algú ens vol enganyar, això és la mentida -

El ministre assegura en una entrevista al programa 'Salvados' (La Sexta) que la UDEF no va investigar a l'alcalde de Barcelona, només tres mesos després de dir que aquesta unitat va obrir diligències per un pressumpte compte a Suïssa...

Fernández Díaz va passar de negar les tortures als CIE a escudar-se en que hi ha més denúncies de maltractaments en altres països europeus....

Va negar que es prohibeixi gravar a policies, però en la pràctica els agents impedeixen que es registrin algunes de les seves actuacions... 

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va concedir una entrevista al programa 'Salvados' (La Sexta) en la qual, a més de titubejar i deixar preguntes sense respondre, va quedar en evidència per les seves contradiccions i mitges veritats. El titular d'Interior va dir que la cadena perpètua "no té res a veure" amb la presó permanent revisable, va assegurar que no es produeixen tortures als CIE i va carregar contra una ONG en haver de donar explicacions per les devolucions en calent.

"Com es va a torturar als CIE?"

Fernández Díaz es va mostrar escandalitzat quan Jordi Évole li va preguntar per les tortures en els Centres d'Internament d'Estrangers (CIE): "Com es va a torturar als CIE?". Les dades desmenteixen al ministre. Tal i com li va recordar Évole, Estrasburg ha condemnat Espanya en diverses ocasions per no investigar aquestes denúncies. A partir d'aquí, el responsable d'Interior va canviar el seu discurs i va començar a llançar pilotes fora a l'assegurar que aquests casos eren més freqüents en altres països del nostre entorn.

El Consell d'Europa retreu a Espanya els maltractaments a les persones que estan en els CIE. De fet, el Comitè Antitortura de la institució va assenyalar en el seu últim informe que aquests centres haurien de tenir un caràcter "menys restrictiu"

El ministre va intentar donar una visió diferent de la realitat dels CIE a l'assegurar que els mitjans de comunicació poden accedir a aquests centres amb normalitat. "Amb mi entren els mitjans de comunicació", va dir. La veritat és que sembla impossible que els periodistes puguin informar amb llibertat del que passa dins de les seves reixes, perquè el Govern no els permet l'entrada.

Devolucions en calent

En l'apartat de les devolucions en calent el ministre també va intentar negar carregant contra una ONG. Évole li va mostrar la imatge d'un immigrant a qui la Guàrdia Civil arrossegava des de territori espanyol per tornar al Marroc. "Aquesta actuació va ser simulada. No estava inconscient", va expressar després d'assegurar que Prodein informar que estava ferit i que li van haver d'extirpar un ronyó. Aquesta informació va ser desmentida després.

"Sobre aquest cas no em puc pronunciar perquè hi ha una investigació", va dir després, abans de demanar que no es fes "d'un cas concret el general". "Perquè una persona es pugui tornar ha d'entrar a Espanya", va explicar a continuació. No obstant això, les denúncies sobre aquest tipus d'actuació són freqüents. El ministre va oblidar, per exemple, les devolucions que van quedar gravades el mateix dia de la tragèdia de Ceuta.

La UDEF i Trias

19 de novembre de 2014. Fernández Díaz va assegurar al Congrés que la UDEF havia investigat el compte que l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, tenia suposadament a Suïssa. "La UDEF va rebre una informació i ha obert unes diligències i una investigació oficial sobre aquesta informació", va expressar des de la bancada blava.

"No he de demanar disculpes perquè aquest informe no era de la UDEF", va contestar misteriosament durant l'entrevista de diumenge. Fernández Díaz no va donar més dades sobre la informació que El Mundo va publicar dies abans de la consulta sobiranista del 9N.

eldiario.es va revelar que la policia té des de 2012 una unitat secreta dedicada a cercar indicis de corrupció vinculats a dirigents polítics catalans o membres del seu entorn, amb l'objectiu de contrarestar l'ofensiva política que busca la independència. Interior va utilitzar a Afers Interns per investigar per blanqueig al fill menor de Jordi Pujol. Aquesta unitat, que en teoria s'encarrega de casos que afecten agents, va remetre el seu informe a la Fiscalia Anticorrupció, aspecte que ja confir,at recentment Ernesto Ekaizer.

Gravar a policies

"Es multen els enregistraments que després es pengin a les xarxes socials i afectin la integritat dels agents o les seves famílies". Així va explicar el ministre la teoria legal sobre les filmacions a policies durant la seva actuació en manifestacions. Va assegurar que no es prohibeix als ciutadans registrar digitalment, per exemple, les agressions a manifestants. "Si vostè vol difondre que un policia ha abusat d'un manifestant, no tindrà cap multa", va afirmar el ministre.

No obstant això, en la pràctica, aquest marc legal s'incompleix en nombroses ocasions.

En aquest mateix programa, s'observa com un guàrdia civil s'acosta a un reporter que està gravant un salt en la tanca de Melilla. "Vols que confisqui la càmera, la porti a la caserna i se l'emporti al jutge?", Li diu l'agent a la persona que està filmant mentre li tapa l'objectiu. "A la tanca de Melilla es pot gravar des de molta distància", va justificar Fernández Díaz. "També tenen dret [els agents] a que quan estan fent una actuació d'aquestes característiques, que tenen uns especials riscos i altres, escolti, miri vostè ...", va ser l'altra explicació del ministre.

16 agents imputats

El ministre només va tenir bones paraules per als agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, especialment per als que estan destinats a Ceuta i Melilla. "Els guàrdies civils estan fent exemplarment, en condicions molt difícils, la missió que les lleis els encomanen", va dir sobre els agents que custodien les fronteres. 16 d'aquests agents han estat imputats per la jutge que investiga la mort de 15 persones a les que van disparar pilotes de goma mentre intentaven arribar nedant a Ceuta fa un any.

Res a veure cadena perpètua i presó permanent revisable?

"La presó permanent revisable no té res a veure amb la cadena perpètua". Així va començar la seva argumentació el ministre sobre el punt més polèmic de la reforma del Codi Penal. "La cadena perpètua seria inconstitucional", va continuar Fernández Díaz, que finalment va haver de reconèixer que pot convertir-se en el mateix: un terrorista empresonat per delictes de sang pot arribar a estar a la presó fins a la seva mort, segons va admetre el titular d'Interior. Va intentar interpretar aquesta realitat assegurant que es produiria "en una situació molt límit" i que el "raonable" és que això no succeeixi.

Com  podreu haver vist després de llegir l'escrit, una joia de Ministre de l'Interior, coherent amb la seva incoherencia, mentider de pro i  missaire, molt missaire, això si. Clar que té el pare que té o tenia i el germà que li ha tocat, i això marca i deixa empremta.