En els darrers cinc anys la cirurgia sense ingrés ha crescut d’un 23%, fet que suposa que avui dia una de cada tres intervencions quirúrgiques a Catalunya són sense necessitat d’ingrés hospitalari. Sinplement la gent - sobre tot els pobres - s'opera a casa. El curs de CCC "com operar-se a casa sense anestèsia i sobreviure" ha estat el que més exit ha tingut en els últims anys. Però en Boi, el que porta la cosa aquesta de la Sanitat ha traspassat una lína vermella..

El seu departament, preveu que es puguin allargar fins a 8 mesos algunes llistes d’espera quirúrgiques no urgents i sense risc vital com, per exemple, les 16 operacions que tenen garantida una llista d’espera inferior a 6 mesos: alliberament del nervi carpià, amígdales, cataractes, circumcisió, extirpació de la vesícula biliar, úter i pròstata, galindons, hèrnies inguinals, pròtesi de genoll i de maluc, artroscòpia (espatlla), varius, quist sacre i vasectomia.

Home! que s'esperin els del nervi carpià, amígdales, cataractes, circumcisió, extirpació de la vesícula biliar, úter i pròstata, hèrnies inguinals, pròtesi de genoll i de maluc, artroscòpia (espatlla), varius, quist sacre i vasectomia, doncs mira, paciéncia que estem en crisi, però els galindons que no me'ls toquin que diuen fan molt de mal, o almenys aixó deia la iaia Maria, només que ella més culta i il·lustrada, en deia juanetes.

Dit aixó si us trobeu malament per vacances, jo de vosaltres no aniria al metge, ja dirigiu-vos directament al tanatori, els mals trangols quan més aviat es passin millor. Deia el Terenci que preferia morir de SIDA (AIDS pels guiris) a Egitpe que d'avorriment a Barcelona. Ai Terenci! a Egipte van mal dades i aquí estem ben distrets. Per cert: ja ha dimitit en Felip Puig? l'home que una vegada va dir una veritat i va enrojolir, l'inventor o pare putatiu del cinisme polític, l'ùnic que va veure-hi clar el 27 de maig. Ja ho deia el poeta: és quan sóc Conseller d'Interior que hi veig clar!, o és de l'Exterior el Conseller repartidor de llenya.

afegitó: Diu el Boi que hem d'estalviar en medicaments, li donaré un avis per a navegants. Un amic metge ja traspassat va reduïr dràsticament els medicaments d'un  Hospital de Terrassa tambè traspassat amb nom de ressucitat, de més de 1500 va baixar a 400. Se'l varen follar viu fins defenestrar-lo els dels Laboratoris que regalen coses als metges perque probin en nosaltres els seus productes, però aquests són una altra mena de paràsits que ens costen molts diners i experimenten amb la nostra salut, amb l'absoluta connivència de molts dels metges que ara trigaràn a operar-nos dels galindons, del nervi carpià, amígdales, cataractes, circumcisió, extirpació de la vesícula biliar, úter i pròstata, hèrnies inguinals, pròtesi de genoll i de maluc, artroscòpia (espatlla), varius, quist sacre i vasectomia. Com diria Homer Simpson que arràn de l'afer de les burilles hom diria que treballa a la central blanco eterno nuclear d'Ascó. ¡Eso es todo amigos!....o no era Homer aquest que deia aixó?