ÚLTIMS ESCRITS :

GRUP ANARQUISTA MATEU MORRAL


Un grup anarquista denominat Mateu Morral s'ha atribuït la col·locació d'una bomba casolana ahir a la catedral de l'Almudena. Fonts policials han indicat a ABC que la Brigada d'Informació li dóna «certa credibilitat» a aquesta autoria.

Per sort, el canonge del temple catedralici va trobar l'artefacte abans que explosionara i va avisar el Tedax, que el va desactivar. Aquest és el seu delirant comunicat: «Volem demostrar que els vostres caus santificats són vulnerables. Els fonaments del vostre poder han tremolat pels quilos de la nostra pólvora sacrílega que busca trencar amb la vostra pau cívica obtinguda de morts i persones tancades per anys a la garjola. Això és la venjança. Superem la barrera de la por ».

Promouen «donar canya a la monarquia borbònica en els seus llocs sagrats». «Tota la seva majestuositat és fruit de l'opressió i serem els oprimits que acabarem amb ella mitjançant la violència revolucionària insurreccional. No caiem en el parany d'esperar que es donin les condicions històriques. Creiem que les condicions per a l'atac són propícies mentre existeixi l'Estat, capital i més encara una podrida família reial feixista. Estem decidits. No esperem. Actuem. És una crida a la guerra sense límits utilitzant tota la nostra imaginació i energia per acabar amb aquest món podrit. Foc al talego Visca l'Anarquia! "Comando insurreccionalista Mateu Morral".

Els d'ABC troben delirant el comunicat d'aquest grup. Compte, que la història es repeteix cíclicament i no és aquest comunicat més delirant que altres d'anarquistes d'abans de la guerra, on per cert ja hi havia els d'ABC en la mateixa línia ideològica.

Jo no m'ho agafaria tan a broma, aquí hi ha el començament d'un problema, i sinó al temps, un problema que sorgeix entre altres questions en haver fallat la revolta dels menestrals, és de manual el procés, automàticament com a causa efecte sorgeixen els anarquistes i no és una questió menor, ans al contrari.

15 comentaris:

 1. Merda! Estic redactant un post per la setmana que ve dedicat al tema, perquè com et pots imaginar m'interessa molt... Bé, no em queda cap més remei que posar-hi un enllaç al teu blog. Salut i anarquia!

  ResponElimina
 2. Esto es el principio. Salut

  ResponElimina
 3. Si, yo también pienso que esto es el principio.

  ResponElimina
 4. No entenc que no s'hagi erradicat l'esperit violent per cap banda, i que encara hi hagi que cregui en aquest tipus de solucions, Mateo Morral per cert era un personatge complex i inestable, poc recomanable, de casa molt bona. Una altra cosa són les mitificacions pertinents i oportunistes, en tot cas no va matar al rei i sí a molts innocents humils, cosa que normalment produeix l'efecte contrari al buscat, com sol passar sempre. En fi, viure per veure, i patir.

  ResponElimina
 5. I no entenc que encara hi hagi qui li vegi la gràcia al tema.

  ResponElimina
 6. ja l'he vist Lluís, caldrà estar ametents, la noticia es seriosa, encara que non se si ha fallat del tot la revolta dels menestrals, cada vegada més s'ocupen seus bancaries pel ema dels desnonaments, un pas més i ja estarà armada.

  ResponElimina
 7. Julia, és el que em va sorprendre, com Abc tracta el tema, parlant de comunicat delirant. I la cosa es seriosa, mes del que sembla.
  Mateu Morral, forma part del meu imaginari des de petit qun l'avi mpexplicava històries de la guerra i d'abans com la de Mateu Morral. Personatge confús com dius, de bona familia, no està especialment ben considerat, més que res potser per que va errar en el seu objectiu.

  ResponElimina
 8. No hay nada como una buena guerra para acabar con una crisis y generar empleo..

  ResponElimina
 9. Eso a la vez, lo bueno y lo malo de los anarquistas que empiezan las guerras de las que se aprovechan en detrimento suyo los capitalistas. En el fondo los anarquista SON EL TONTO ÚTIL.

  ResponElimina
 10. Dic el mateix que li he dit al Lluís en el "Mil dimonis". La qüestió és que l'acció i la reacció existeixen i, per tant, no es pot tancar els ulls als esdeveniments i a per què es produeixen. Davant d'un atemptat o d'una acció directa hi ha unes raons i unes causes. Segurament no justifiquen la violència ni l'assassinat. Però mai hem de perdre de vista què causa la violència: la causa la violència. I violència ho és tant la d'un grup armat com allò que la provoca. Quan una persona se suïcida perquè l'han desnonat, algú ha comès un crim; quan milers de famílies s'arruïnen perquè el banc on tenien els diners els ha deixat sense un duro, algú ha comès un crim; quan milers de famílies no tenen cap membre que treballi, algú ha comès un crim. No justifico cap acció violenta: la mort em sembla terrorífica, sobretot quan algú es pren la prerrogativa de convertir-se en jutge i executant. Però si qui se suïcida abans li fot un tret al president de l'entitat bancària que el desnona, passa de víctima a botxí? La mort em sembla terrorífica, repeteixo; però posar l'altra galta és d'esclaus. Millor ser esclau que botxí? Potser sí. Jo no jutjaré mai ningú perquè tots som fills d'un sistema... que governa l'oligarca.

  I que consti que no faig demagògia ni crec en utopies. Em sembla raonable que qui millor fa les coses en tregui profit, però mai a costa de la vida de ningú.

  ResponElimina
 11. Un sistema opresor que s'ha esgotat, Enrich, i més tard o més d'hora la gent dirà prou i s'armarà el cristu.

  ResponElimina
 12. Aquesta gent s'ha reinventat tantes vegades, Francesc, que esperança en tinc poca, i més quan hi ha tanta gent que els vota facin el que facin. Tan de bo tinguis raó...

  ResponElimina
 13. no ho sé Enric, pero estàn canviant coses, comença a organitzar-se la societat civil, i cada vegada hi ha més moviments d'aquests amb més pes. Fixa't amb els anti-desnonaments entre altres....

  ResponElimina