Un policia xinès atura el seu cotxe en perpendicular al sentit de la circulació d'una gran avinguda. ¿La raó? Ajudar a un home gran que, amb un paraigües, està creuant el carrer i corre el perill de ser atropellat per algun vehicle. Un Aplaudiment per a ell! I és que els avis són el depredador més perillós i inconscient de la fauna urbana. La meva dona sosté que quan travessen el carrer pel mig i no pel pas de vianants, i en travessar aquest carrer ho fan en diagonal per tardar més estona i sovint acompanyats de bastó o taca taca, és per que els pugi l'adrenalina, com als esports de risc o bé un intent camuflat de suïcidi induït, que també podria ser. Amb l'ibuprofeno no en tenen prou i necessiten alguna estímul excitant per no avorrir-se. 
Hi ha imatges a vegades extraordinaries: semàfor en vermell a la carretera de Prats cantonada amb Francesc Layret, d'una banda dues senyores i servidor esperant que es posi verd el de vianants, a l'altra dues senyores musulmanes amb tres criatures i l'Aji que és el noi negre oficial del barri. Al costat de l'Aji un senyor gran amb taca-taca. Qui és l'ùnic que passa amb el semàfor en vermell?
Bingo! el senyor del taca taca que a quarts de vuit del matí ja em direu quina pressa debía tenir. D'acord que no venia cap cotxe ni de dalt ni de baix en ser festiu, però entenc i ho practico, que s'han de respectar els semàfors sempre, a peu, en cotxe o en bicicleta, i en el cas dels de vianants, sobre tot si hi ha mainada, cal donar-els-hi un bon exemple. Ves que no estigui parlant d'urbanitat, que no d'urbanos.