"Gràcies, Pasqual" és aquests darrers dies i sobretot avui, el comentari més comú de molta gent i no nomès barcelonins. Josep Miquel Abad, destaca la seva tristesa per la malaltia progressiva de Maragall que li impedeix ser conscient de la magnitud de la seva herència. "És dolorós i injust que Maragall no pugui disfrutar d'aquesta festa. Mai va fallar a la seva ciutat. Era un escut infranquejable que ens protegia a tots de tot", assegura Abad. 
No se si entén res de la portada del suplement olímpic del diari 'Més Periódico', en la qual un entremaliat Cobi s'enfila per les torres de la Sagrada Família, en un dibuix del creador de la mascota, Javier Mariscal, que li ensenya la que va ser la seva cap de premsa Ángela Vinent. Gràcies, Pasqual, moltes gràcies.
Avui fa 25 anys, era a Badajoz per feina; allí, al Café España de la plaça de España vaig veure la cerimonia inaugural per la tele, i quan va acabar, el cambrer em va dir admirat: estas cosas así sólo las podéis hacer los catalanes. Fora al sortir al carrer, a quarts de dotze, el termòmetre indicava 32º.