La Policía ha recuperat 34 de les 35 obres d'art robades a Getafe fa tres setmanes. L'operació de la Policia va ser possible gràcies a que es van trobar una escultura de Chillida en una ferrovelleria, Els autors del robatori, que encara segueixen en parador desconegut, havien venut el 'chill', la peça de major valoració (uns 800.000 euros), per un preu de 30 euros.
Finalment, els agents van localitzar la furgoneta que guardava les 33 obres restants, la majoria protegides en els seus embalatges originals. Només un dels quadres recuperats tenia el vidre trencat, però sense afectar a l'obra, ha precisat la delegada del Govern, que ha destacat la importància de l'operació policial.

Ja ho he manifestat en més d'una ocasió que ens prenen o els hi prenen el pel amb l'art als qui van a subhastes o el compren als marxants. De fet la majoria de l'art que es ven o es malven s'hauria de cobrar al preu cost hora més el material i en la majoria dels casos el preu hora no hauria de superar al d'un informàtic i en bastants el d'una senyora de fer la feina.

En aquest cas, possiblement, el preu real de l'escultura de Chillida està més a prop dels 30 euros que els hi va donar el ferrovellers als incultes lladregots que dels 800.000 en que està valorada. No sé a quan va el quilo de ferro rovellat. Ah! Compte amb le escultures d'en Botero que hi ha a BCN, pesen molt.