Hi ha gent que té una espècie de do o habilitat per estirar del fil d'una noticia en la que hi ha algun petit però important detall que a la majoria se’ns ha escapat, en Quim Monzó n’és un mestre. El dia que vaig llegir la noticia del cuiner gai que havia cuinat els trossos del seu ex-amant al qui previament havia assassinat, amb oli d'oliva, em vaig dir, aquesta és pel Monzó, atès es sorprenent que a Anglaterra cuinin amb oli d'oliva, i efectivament, en la seva propera col·laboració a la Vanguardia en Monzó parlava d'aquest tema. 
Una altre especialista és na Empar Moliner que ha fet un descobriment inquietant, l'avi de l'anunci de Tarradellas ha desaparegut del mateix. És en un viatge de l’Imserso?, està ingressat?, o ha traspassat?. En el darrer anunci de la firma de Gurb, el net arriba al Mas en moto i la iaia si que hi surt, però de l'avi ni rastre, després de veure només al net ja crescudet i la iaia maquillada perquè sembli més gran del que és, apareixen a la taula suposo que el pare del net a l'esquerra del noi i a la seva dreta una noia que deu ser la seva xicota, o germana, atès amb la moto arriba sol al Mas. 

Molt em temo que al següent anunci de Casa Tarradellas la iaia ja no hi sortirà i veure'm algun marrec caminant pel mas, on, per cert, ja és curiós que a pagès que són de plat i fondo, facin pizzes en comptes de canelons, rostit o galta de porc i cap i pota que és el que s'estila. Ah! i si tristement l'avi ha traspassat, que ens ho facin saber, estem preparats per assumit el pitjor.
Aixó és el que comentava un dotze de novembre de 2008, i ves per on, des fa una setmana ha tornat, l'avi, mastegant la cansalada mentre la part superior de la dentadura postissa balla claqué, TORNA A SER ENTRE NOSALTRES, emmig del mateix camp ja segat, (l'he vist a TV3 - la seva -), i més d'una vegada. L'avi, està igual, en tres anys no ha envellit gens, ah! i el net tampoc. Ai senyor, el que no aconsegueixi en Josep Tarradellas....