Dissabte al matí vaig anar a Vilanova del Vallès. No vaig agafar la bicicleta atès els del temps havien avisat el día abans que el dissabte plouría molt. Tan a l'anada com a la tornada, a Catalunya informació anaven avisant periódicament que la gent anès en compte atès els aiguats serien molt forts i sobretot que vigilessin amb les rieres.

No va caure ni una gota al Vallès el dissabte en tot el día i quatre gotes el diumenge al matí. Les rieres segueixen resseques i els del temps han ben errat en el seu pronòstic.

És una de les coses que no acabo d'entendre, que als informatius radiats o televisius donin tanta importància al temps, quan no tan sols no en té, sinó que no té sentit donin els pronostics. Erren massa quan la situació s'aparta de la normalitat, espanten a la gent i perjudiquen a l'hosteleria i als llocs d'esbarjo. I quan encerten és quan ja sabem - cadascú al seu territori - el temps que farà. Si algú vol informació té on consultar per informar-se i no cal malbaratar el temps radiat o televisiu. La vida segueix cada dia faci el temps que faci, i el que succeeix és que s'ha generat com una obssessió per saber el temps que farà.

Abans ho pelàven ràpid, però cada vegada ocupen més temps d'un TN com el de TV3 prou escadusser. Com els arbitres assistents, si erren més del compte, vol dir que no serveixen per a gran cosa i sera millor suprimir-los. El gremi d'hosteleria ho agraïria, els xiringuitos de la platja també, i els de la neu encara més.