{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

Deixeu que els nens s'embrutin


"Sembla ser que, d’un anys ençà, entre la població urbana no paren de créixer les al·lèrgies, l’asma i les intoleràncies a certs aliments, problemes que no semblen afectar les comunitats rurals. El que se sospitava feia temps, ara ho comencen a confirmar els científics: l’excés d’higiene pot arribar a ser contraproduent. Tot organisme viu, i molt especialment durant la infantesa, necessita aprendre a conviure amb l’entorn en el que creix. Una certa exposició als factors patògens és beneficiosa, perquè ajuda el cos a crear les defenses adequades per combatre’ls, mentre que d’una criança enmig de cotó fluix només se’n resulten éssers vulnerables a la primera agressió accidental (que, tard o d’hora, es produirà), diu Allau del blog de Dani Closa."

No cal fixar-s'hi molt per adonar-se que la mainada avui en dia està tan sobreprotegida per uns pares filo-paranoics que succeeixen aquestes coses. Els voldrien tenir tancats en una urna de vidre per allunyar-los de qualsevol perill i aixó és el pitjor que es pot fer i de fet s'està fent. La mainada ha de voltar lliure, s'ha d'embrutar, ha de dur assenyalats els genolls i colzes (hom de petit era el rei de la mercromina), és bo fins i tot que els més menuts mengin terra del parc encara que per allí s'hi hagi pixat un gos suara, no passa res, ans al contrari és bo ingerir microbis, qualsevol metge pediatra ho sap. Com és bo que mengin aliments naturals, no ecològics, no ens confonguem ni auto enganyem, vull dir que res de llet liofilitzada, pasteuritzada i desnatada i així exactament igual amb altres aliments tan nets i depurats que se’ls hi donen i que no aporten defenses al cos, que tornin a menjar escudella, gra, verdura i pasta, i per berenar pa amb vi i sucre o amb oli i sucre i es deixin de pastelets, xuxes i porqueries MacDonaldianes per l'estil, i sobre tot que juguin al carrer, a la plaça o al parc, si és possible, si no hi ha normatives municipals idiotes que no deixen jugar a pilota a parcs i places. El carrer és molt important per als nens i no que es passin tota la santa tarda amorrats a la Tele o a la PSP. Aquesta generació de pares que puja aquesta mainada tan sobreprotegida, tan temorosa de tot i de tots, els hi està fent un flac favor pel seu desenvolupament com a persones el dia de demà. Com diu Allau, si cau el xumet al terra, es cull i se li torna a posar a la boca a la criatura, que no li passarà res, ah! i l'aigua del biberó, de l'aixeta.

Publica un comentari a l'entrada

7 Comentaris

  1. Eso es, la superprotección no es buena para ningún ser vivo. Hasta las plantas en tu casa si les das de beber todos los dias ellas se ahogan.
    Para los niños jugaren en la calle hay cada vez más peligros hasta en los parques se encuentran jeringas usadas, predadores de toda especie.
    La poluición es muy grande. Cada vez más se lavan menos las calles, cada vez más la gente no tiene cuidado y echan la basura por donde les apetece. Cada vez más la gente funciona como automatas y ni siquier mira a su alrededor, no tienen tiempo.
    Afuera de las ciudades ya es distinto pero no completamente, ya nada como antes.

    ResponElimina
  2. No anem bé... Estic totalment d'acord.

    Ser pares ha de ser una cosa molt més natural que el que ens volen fer creure. La nostra espècie, al menys en el nostre món occidental, està tan en crisi, que ha perdut fins i tot els instints. Avui els nens peguen els pares, bufff.

    La cosa s'ha espatllat gracies a tants tecnicismes. Ser pare ha de ser molt més natural. Mira una gata, juga amb els petits, però quan la comencen a emprenyar els fot una cleca. No els fot mal, però els fa parar, els posa límits.

    Amb tanta norma, fes això, no facis allò, ens estem enduent la part natural que tenim, que és la que ens permet viure sense complicar-nos, de forma natural. I el resultat no és pas bo, com es pot veure.

    ResponElimina
  3. sucede que como las ratas los homìnidos nos adaptamos al entorno, no se en Sintra, pero en mi barrio los niños juegan tranquilamente en los muchos parques que hay.

    ResponElimina
  4. així és East, al cap i a la fi qualsevol animal té fills amb la més absoluta naturalitat. Més carrer i menys TV, a veure si així no mel's inflen a antibiotics i tota mena de pastilles i xarops.

    ResponElimina
  5. Y dejeme ser basto.......lo que no mata, engorda ¡ salut

    ResponElimina
  6. En Sintra asi como en las afueras de todas las ciudades de Portugal los niños aun juegan en la calle y en muchos de los parques que existen también en las grandes ciudades pero siempre vigilados por sus abuelitos después de salir del colegio.
    De mi ventana los veo jugando pelota, con sus bicis, en carnaval con sus disfraces. Felizmente que todavia se puede ya que no hay noticias de secuestros ni desaparecimientos.
    Hoy en día los niños pasan muchas horas del dia en los colegios ya que sus padres están trabajando.

    ResponElimina
  7. El sentit comú no deixa de ser el menys comú dels sentits, això està clar. I així ens va. Sobreprotecció contraproduent i un món ideològicament malalt. Quin llegat més digne...

    ResponElimina