L'ofensiva del règim sirià de Bashar Al-Assad sobre la ciutat d'Al Haula, a la província central d'Homs, ha deixat ja almenys 90 morts, molts d'ells menors d'edat, segons han informat aquest dissabte els grups de l'oposició siriana. En un comunicat, l'Observatori Sirià de Drets Humans (ODSH) va assenyalar que 25 dels 90 morts en els atacs de les últimes 24 hores sobre Al Haula són menors.
El grup d'activistes sobre el terreny Comitès de Coordinació Local situa la xifra en 88 morts, a causa dels bombardejos amb morters que van donar pas posteriorment a la intervenció terrestre dels shabiha (milicians del règim), que van massacrar a famílies, segons denuncien. Grups d'activistes han penjat vídeos a internet, l'autenticitat no va poder ser verificada, amb imatges que mostren els cadàvers en una habitació de més d'una desena de nens petits, que suposadament van perdre la vida a Al Haula.
Sento una profunda vergonya com a ciutadà europeu, perquè aquest de Síria és un problema real, que porta ja més de deu mil civils morts des que varen començar les hostilitats d'un Govern vers els seus ciutadans, i ningú fa res per evitar aquesta massacre que com una gota malaia apareix sovint en les noticies d'internacional, sense que se li doni massa importància, i Bassar al Ashad ho sap, per això continua massacrant al seu poble amb total impunitat. Ens queixem que Europa va girar l'esquena a Espanya en la seva guerra civil, i ara ho fa amb el poble de Síria, i España també.