Convergència i Unió (CiU) va acabar ahir la campanya electoral sense haver ajuntat sobre d'un escenari als dos màxims dirigents de CDC, Artur Mas i Oriol Pujol, número ui número tres a la llista de la federació nacionalista per Barcelona (lanúmero dos és Joana Ortega, d'Unió Democràtica de Catalunya). Casualitat o estratègia calculada? Més aviat el segon. I por. Por a que pogués ser imputat abans del 25 de novembre per intentar arreglar el concurs de repartiment de les ITV que preparava el Govern d'Artur Mas. Però, paradoxalment, en comptes de ser Oriol el protagonista de la campanya, el president s'ha convertit en la diana per la filtració d'un suposat esborrany que l'acusava, amb Jordi Pujol, de tenir comptes secrets a Suïssa i de cobrar comissions per les obres públiques que s'adjudiquen a Catalunya.

Els escàndols que han esquitxat la federació nacionalista en els últims mesos no són aliens a aquesta estratègia. Oriol Pujol apareix en l'anomenat cas ITV, és a dir, en la trama empresarial que pretenia carregar l'actual xarxa de concessionaris d'ITV i establir un nou mapa territorial on les empreses d'un grup determinat tinguessin participació. Entre ells, estaven dos excompanys de col · legi del fill delexpresident.

De fet, a CiU temien que Oriol Pujol pogués ser imputat en plena campanya electoral per tràfic d'influències i altres greus delictes i, encara que des del passat mes de juliol la policia ha treballat en un informe sobre la seva responsabilitat en el cas, en mitjans judicials es va considerar pertinent esperar uns dies per prendre una determinació. La imputació del secretari general del principal partit català (i número tres a les llistes) podria haver tingut conseqüències nefastes per a la coalició nacionalista. I per això es elaborés una agenda de baix perfil per al polític convergent.

"No és cert que hàgim ocultat a Oriol Pujol durant la campanya. Oriol ha trepitjat molt territori. Tant ell com Josep Rull [secretari d'Organització de Convergència] s'han dedicat des de fa setmanes a cobrir els actes a què Artur Mas li era impossible assistir. Ha visitat molts pobles i ha tingut una intensíssima activitat, encara que és cert que no ha tingut un protagonisme de primer nivell. Però ha fet uns 60 actes durant aquesta campanya, és a dir, en quinze dies, si comptem els de matí i tarda ", assenyala a El Confidencial una font de la direcció de Convergència.

Orio Pujol és a hores d'ara un cadàver polític, lo qual li escau, no havia d'haver ni començat, ha heretat només la part més barroera del seu pare i s'ha comportat maldestrament com un adolescent esbojarrat, i aquest és el resultat de les seves bestiesses. 

Game over. 

Ell és una de les raons entre altres moltes que fan que em vegi incapaç demà de votar CIu, millor un altre Oriol, en Junqueras, amb la boca i el cul apretats d'incertessa, aixó si, però tambè sabent que és algú capaç i responsable, no un txitxarel·lo com l'altre Oriol.