És ben cert que la realitat supera sempre a la ficció; si en aquest bloc o en alguna novel·la hagués escrit, o insinuat que una de les possibilitats de la Generalitat de Catalunya per recaptar diners era crear una rifa de Nadal o de cap d'any, se m'hauria dit de tot, inversemblant, exagerat, increïble, vaja, que ningú hauria considerat seriosament aquesta possibilitat. Ningú? pel que és veu el Govern de la Generalitat de Catalunya, atenent als suggeriments del Gremi de botiguers del sr.Fraile (Catalunya, país de botiguers) ha decidit tirar endavant el projecte d'una rifa que es celebrarà el dia 31 de desembre de cada any; rifa de la qual, el 70% serien premis i el 30% per ajudes a beneficència. Això vol dir traduït al Lapao, que el Govern el que fa amb aquesta mesura és que se'ns està rifant a nosaltres, i posats a posar-s'hi podrien fer el sorteig d'aquesta rifa el dia 28 de desembre, que seria més adient, al cap i a la fi, rifa rima amb llufa, que és el que ens estan penjant amb aquest sorteig.

Si tot el que se'ls hi acut als pares de la pàtria són idees de bomber com aquesta malament anem, m'imagino que el següent pas serà crear com els de Ryanair en els seus vols de sardines voladores, però a l'engros, un macro bingo diari a tot Catalunya. Visca els economistes imaginatius!
Caldria recordar que un intent de fa més o menys tres anys de primitiva catalana, se'n va anar en orris i va durar quatre dies perquè s'hi perdien diners, i tenir present també que crear aquesta rifa comportarà una serie de càrrecs funcionarials òbviament generosament ben remunerats que s'enduràn el poc benefici que pugui donar l'esmentada rifa. Resumint: Rifa no! gràcies.