El PP ha rebutjat aquest dimarts a la Comissió de Justícia del Congrés l'esmena transaccional pactada pel PSOE amb el Grup Mixt i l'Esquerra Plural, d'acord amb la proposició no de llei presentada per tots dos grups, en la qual s'insta el Govern a extradir a l'Argentina a una vintena d'exalts càrrecs del franquisme -alguns ja morts- acusats de crims de lesa humanitat i genocidi, o bé, propiciar que se'ls jutgi a Espanya.La diputada del PP, Rocío López, ha acusat els diputats autors de la proposta de "voler reobrir ferides del passat", i els ha etzibat: "Per això amb nosaltres no comptaran. Deixin en pau els morts ". A la llista que reclama la Justícia argentina figuren els exministres Rodolfo Martín Villa i José Utrera Molina, sogre d'Alberto Ruíz Gallardón. Però també l'exinspector de la Brigada Polític Social, Juan Antonio González Pacheco, anomenat Billy el Nen, que està en llibertat. El Govern de Mariano Rajoy va rebutjar la petició d'extradició sol·licitada per la jutge argentina, María Servini, argumentant que els fets comesos "havien prescrit" i la petició no estava emparada per cap tractat internacional.

Aquest mateix fil argumental ha estat el que ha utilitzat la diputada del PP, Rocío Lopez, qui, a més, ha recordat que hi ha dos actuacions de l'Audiència Nacional espanyola tipificant com a delictes de "tortures" els fets comesos tant per Billy el Nen com per l'excapità Nines, que "disten molt de ser considerats com de lesa humanitat o genocidi".La diputada del PP ha afirmat que "el regne d'Espanya compleix les sentències i és estrictament rigorós amb la lleis" i ha criticat l'oposició per fer propostes "que ens conviden a mirar el passat i reobrir ferides" que ella considera ja tancades. "Jo no tinc res a veure amb aquesta època. Deixem que les noves generacions mirin al futur", ha demanat als representants de l'esquerra la parlamentària conservadora.La diputada del Pp ha oblidat que els crims d'aquests individus no han prescrit i ha estat molt benèvola considerant els delictes de Billy el Niño i el Muñecas de tortures sense més. La diputada del Pp Rocío Lopez, ha oblidat que la llei no pot emparar aquests individus, ni la llei, ni el seu partit, amb l'excusa de deixar en pau als morts, perquè aquests morts ho estan per haver estat assassinats per aquests vius que encara queden, residus d'un règim feixista i totalitari com el del General Franco, al qual Rocio Lopez i el seu partit són molt afins i amb el qual manifestan una clara connivència. Són aquests morts que cal deixar en pau, 'los muertos que vós matasteis' Rocio 'no gozan de buena salud', i els mateu i tortureu una altra vegada en negar l'extradició d'aquests criminals. 

 No es pot mirar el futur netament sense haver netejat abans el passat de feixistes i torturadors, tret que la mirada sigui tèrbola com la seva i la del seu partit.

sbd - 21.10.2015