Almenys 1.300 persones, entre elles dones i nens, han mort aquest dimecres en un suposat atac amb armes químiques a diversos districtes de la perifèria de Damasc, segons ha denunciat la Coalició Nacional Siriana (CNFROS) al seu compte de Twitter. El president d'aquesta aliança, la més important de l'oposició, Ahmad Jarba, ha demanat en un comunicat al Consell de Seguretat de l'ONU que es reuneixi immediatament i "afronti la seva responsabilitat davant el crim que ha comès [Baixar] al-Assad contra la humanitat amb l'ús d'armes químiques a Guta Est".

Davant la gravetat de la situació, la Lliga Àrab ja ha sol·licitat als experts internacionals que es dirigeixin a la regió de Guta, a l'est de Damasc, on ha tingut lloc l'atac. Països occidentals com el Regne Unit, França i Suècia també han exigit que la missió de les Nacions Unides vagi urgentment a la zona per aclarir els fets.

El Regne Unit ha condemnat el suposat atac i ha anunciat que traslladarà la qüestió al Consell de Seguretat. El ministre britànic d'Exteriors, William Hague, ha expressat la seva "profunda preocupació" per les denúncies i ha instat el Govern sirià a permetre l'"accés immediat" dels inspectors de l'ONU a la zona per verificar-les.

L'Observatori Sirià de Drets Humans i la Comissió General de la Revolució Siriana han assegurat que l'atac contra la gasolinera ha provocat un incendi que ha causat la mort de diverses persones, i alguns dels cadàvers han quedat calcinats

He parlat, parlat i parlat  en més d'una ocasió del conflicte Sirià del criminal dictador al-Assad, que porta ja cent mil morts a la seva esquena. No cal doncs tornar a repetir-se, però és que el nombre de víctimes segueix augmentat dia a dia. Dir que l'ONU potser podria fer quelcom més que, cínicament, dedicar-se a comptar les víctimes, és perdre el temps en un ens ineficient, car e inútil.
Europa, Espanya inclosa és un zero a l'esquerra, i Obama que va assenyalar una linia vermella per intervenir, l'us d'armes químiques, malgrat reconèixer que ja s'han usat, segueix sense posar fre a aquesta incruenta guerra civil. Rússia, conniveix juntament amb la Xina amb el règim d'al-Assad, per purs interessos econòmics i polítics, i tot plegat és terrible, un horror, la majoria de morts avui eren dones i nens, assassinats vilment en nom de no se sap ja què?

El que sorpren i sembla estrany és que el Govern d'al-Assad hagi fet servir armes químiques contra civils precisament quan els investigadors de l'ONU són al país. Que importa si ha estat ell o és un estratagema dels rebels. Aquesta guerra és tan bruta que tot és possible.